Friday 29 July 2011

Carcassonne, France

Mostanság egészen fárasztó napjaim voltak, az eddigi rekord a reggel 4-kor kelek és este fél 8-ra érek haza, 4 járat, Írország oda-vissza és Szicília ugyanígy..
A mai nap sem volt sokkal külömb, Bréma és Carcassonne. Ám míg Szicília messzebb van, így van idő kicsit unatkozni, üldögélni a gépen, Franciaország déli része is csak 1,5 órás járat, végig talpon, mert tele van posh angol családokkal akik épp leugranak a nyaralójukba. Isznak előre a medve bőrére, egy kis chardonnay vagy gin tonic.. Halálosan megsértődnek ha arrébb kell rakniuk a nem megendegett 2 kézipoggyászuk egyikét.. illetve beszólnak, ha a cappucino-por úgy robban ki a tartójából, mint ahogy minden egyes alkalommal a nyomásváltozás miatt. Míg minden normális utas csak legyint és mosolyog, hiszen ugyan már, csak tejpor ami beterítette őt, a posh angolok melegebb éghajlatra küldenek.

Eddig azt gondoltam, a reptéri biztonsági rendszer az elég tuti dolog, mert sokszor sokkal szigorúbbak szoktak lenni például az átvilágításon mint amire valójában szükség volna. Ma azonban egy cseles utas tegnapi jeggyel szállt fel, miután elvileg a biztonságiak és a földi személyzet is leellenőrizte a jegyét (és az útlevelét, ami jelen esetben lényegtelen, de elgondolható, mennyire lelkiismeretesen nézik a személyazonosságokat is). A kis hamis váltig állította, hogy ő márpedig megvette mindkét napra a jegyet, csak nem nyomtatta ki mára csak tegnapra. A reptéri dolgozók aztán kiderítették, hogy nincs rajta a mai utaslistán, és elnézően veregették meg a vállam, hogy ne higgyek el mindent.

Már csak a holnapi négy járatot kell túlélni Genovába és Írországba, aztán kitör a 2 szabadnap. Most azonban este 7.50-kor teljesen kimerülten bedőlök az ágyba és kíváncsi vagyok, vajon a holnapi hasonlóan életteli állapotomban megvalósul-e egy is a betervezett programok közül: első ízben látogatnánk meg a falusi mozit hogy megnézzük a HP-t, és fantasztikus sörfesztivál van egy kocsmában mindenféle vidéki sörökkel, és ez azért is kivételes alkalom, mert amúgy Bishop's Stortfordban sosem történik semmi.
A szabadnapokon aztán be van tervezve az is, hogy elcsórom a főbérlő bicaját egy körre a kerti sufniból, amit nemrég fedeztem fel a sok kapa között! :)

No comments:

Post a Comment